среда, 7 марта 2012 г.

Весняне весільне меню

Хумус - незвичайна закуска на весіллі
Інгредієнти:
Нут - 1,5 склянки
Велика сіль - 1 ч.л.
3 зубчики часнику
3/4 склянки кунжуту
Півсклянки лимонного соку
Петрушка рубана 2 ст.л.
Масло оливкове - 2 ч.л.
Кайенский перець за смаком
Добре вимитий і просушений нут залий холодною водою і доведи до кипіння, зніми накип і додай половину ч.л. солі. На середньому вогні вари 1,5 години, поки нут не стане м'яким.

Тим часом в комбайні збий розтертий часник і сіль, кунжутну пасту і лимонний сік. До білої маси додай півсклянки води. Тепер перемішай всі разом з нутом. Потрібної консистенції можна досягти, якщо додавати воду, що залишилася з нуту.
Подавати хумус потрібно, попередньо присипавши перцем і петрушкою і окропивши оливковою олією. Гостям на весіллі сподобається хумус ще більше, якщо подати до нього рум'яні грінки.


Весільний салат: «Цезар» по-марокканські
Весільний стіл: салат «Цезар» по-марокканські
Інгредієнти (4 порції):

Філе курячої грудки - 4 штуки
Листя зеленого салату - 800 г
М'ята - 50 г
1 лимон
200 г білого хліба
100 г сметани
Мед
Оливкова олія
В філе курячої грудки потрібно зробити надрізи по всій довжині, обваляти в маринаді і запекти на грилі (близько 20 хв). Маринад приготуй з перцю чилі і чорного меленого перцю, подрібненого часнику, меду, солі і оливкового масла.

Приготуй сухарики, нарізавши пшеничний хліб кубиками і натерши їх часником (за смаком). Потім підсуши в духовці. А для соусу збий оливкова олія, сметану і лимонний сік. Додай лимонну цедру, посічену м'яту, перець і сіль.

На тарілки виклади листя салату, потім м'ясо курки і сухарики. Зверху полів все соусом або подай його окремо.

Весільне гаряче: курча, запечений з соусом песто
Весільні страви: ось таке гаряче
Інгредієнти (5 порцій):

1 курча
1 пучок базиліка
4 ст.л. кедрових горішків
2 зубчики часнику
2 ст.л. оливкового масла
3 помідори
Сіль і перець за смаком
Базилік, кедрові горішки, часник і оливкове масло змішай в блендері, посоли і поперчи. Цим соусом песто змасти курку, уклади в спеціальний посуд і посади в духовку на 30 хвилин, попередньо розігрів її при температурі 200 градусів.

До напівготової курці додай нарізані кубиками помідори і запікати ще 30-40 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка. Приємного апетиту! Насолоджуйся розкішним весільним столом на своєму святі.



Весільний десерт: бананове морозиво
Весільне меню: бананове морозиво
Інгредієнти (2 порції):

2 банана
2 щіпки кориці
100 г натурального йогурту
Замінник цукру
Нарізані шматочками банани покласти в морозилку на кілька годин. Потім збити їх у блендері разом з корицею, цукром, йогуртом або ряжанкою. Для смаку можна додати ваніль, горішки, какао, арахісове масло, коньяк, лікер і т.д. По консистенції суміш повинна нагадувати злегка підтануло морозиво. Легкий весільний десерт готовий!

Комментариев нет:

Отправить комментарий